“Waarom hebben wij een website nodig? Ik doe het al jaren zonder.”, “Een website, dat hebben wij toch helemaal niet nodig?” Zulke kreten hoor je vaak voorbij komen als ondernemers worden gewezen op het feit dat ze nog geen website hebben. Maar waarom is een website nou eigenlijk nodig? In dit artikel geven wij hier de 7 belangrijkste redenen voor.Jouw informatie is voor iedereen toegankelijk.

1. Jouw informatie is voor iedereen toegankelijk

Een belangrijke reden waarom jij een website nodig hebt is het geven van informatie. Je kunt namelijk veel relevante informatie over jouw bedrijf, makkelijk voor iedereen toegankelijk maken. Zo kun je een porfolio, je openingstijden en een beschrijving van je diensten op je website zetten. Klanten en potentiële klanten kunnen deze informatie dan makkelijk raadplegen.

2. Jij bent altijd online

Omdat je website 24/7 online is, is jouw bedrijf dat ook! Jij bent dus altijd online en bereikbaar voor klanten. Zo is jouw website nog voor jou aan het werk, als jij zelf niet aan het werk bent. Klanten kunnen 365 dagen per jaar bij jou terecht op de website, zo kunnen er buiten jouw openingstijden om nog steeds aanvragen binnenkomen en klanten geholpen worden.

Veel opgezochte informatie zoals je openingstijden, kun je daarnaast ook nog bij Google mijn bedrijf op laten nemen. Hier kunnen klanten als ze naar jouw bedrijf zoeken op google dan ook snel bij deze informatie. Hier kun je dan ook gelijk je contactgegevens kwijt. Het is belangrijk om het klanten zo makkelijk mogelijk te maken om met jou in contact te komen.

3. Je website is je online visitekaartje

Waarom niet je website gebruiken om online een indruk af te geven van wie jij bent, wat jij doet en hoe je dit doet? Klanten kunnen binnen no-time zien of ze iets aan je hebben, daarnaast kunnen klanten jouw website snel delen met andere geïnteresseerden.

4. Je bent beter vindbaar

Door een website ben jij beter vindbaar voor klanten en potentiële klanten. Waarom niet in een keer met je website klanten uit heel Nederland aantrekken? Het is allemaal mogelijk, ook over de grens. Daar komt nog eens bij dat je op google als lokaal bedrijf ook sneller boven water komt als mensen naar een dienst in de buurt op zoek zijn. Des te meer reden om een website te nemen.

5. Een website geeft vertrouwen

Een van de eerste zaken waar mensen naar zoeken als ze een bedrijf beoordelen is de website. Als een bedrijf geen website heeft, wordt het hier vaak op afgerekend. Met een professionele website laat jij zien dat je een serieuze partner bent. Een website straalt een vorm van vertrouwen uit en laat zien dat jij een gevestigd bedrijf bent.

6. Een website bespaart jou tijd

Informatie die klanten opvragen bij jou als ondernemer, kun je allemaal op de website kwijt. Ook de veelgestelde vragen, je portfolio en werkwijze kun je hier met klanten delen. Deze informatie hoef je dus niet steeds weer te delen klanten kunnen zich goed inlezen op jouw website zodat ze direct met gerichte vragen kunnen komen. Dit scheelt je een hoop tijd.

7. Een website genereert meer omzet

Door de eerder genoemde redenen in dit artikel genereert een website meer omzet voor jouw bedrijf. Je kunt meer aanvragen binnen krijgen, meer klanten vinden en klanten beter van deinst zijn. Daarnaast kun je als winkel zijnde online verkopen en blijf je in een situatie als nu (COVID-19), toch open voor klanten. Een website kan dus op veel manieren extra omzet voor je genereren.

Twijfel jij nog?

Ben je na het lezen van dit artikel nog niet helemaal zeker of jij nou wel of geen website nodig hebt? Het antwoord is meestal: Ja, ook jij hebt een website nodig. Wil je hier een keer over praten, dan denken wij graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.