Mooie afbeeldingen voor je website zijn belangrijk om het geheel een mooie uitstraling te geven. Daarnaast kun je met de juiste afbeeldingen jouw verhaal veel duidelijker laten overkomen. Maar hoe kom je nou aan deze afbeeldingen? In deze post geven wij drie manieren om mooie afbeeldingen voor jouw website of webshop te vinden.

1. Zelf afbeeldingen maken voor je website

Dit is eigenlijk een heel voor de hand liggende optie, waar veel mensen in eerste instantie niet aan denken. Maak de afbeeldingen voor je website gewoon zelf! We doen de hele dag niet anders dan bezig zijn met onze smartphone, filmpjes kijken, scrollen op social media en af en toe een selfie maken. Maak vooral ook is een foto voor op je website. Als jij bijvoorbeeld een website hebt voor je eigen winkel, maak dan met je smartphone of camera een paar mooie foto’s van de zaak. Voor een webwinkel kun je ook thuis een mooie opstelling maken om mooie productfoto’s te maken. Daarnaast kun je voor bij je blog over wat jij allemaal doet in het dagelijks leven ook makkelijk even een fototje maken met je smartphone, toch? Afbeeldingen voor op je website kun je ook zelf maken, als het geen foto hoeft te zijn.

2. Afbeeldingen voor je website uitbesteden

Wil jij afbeeldingen of foto’s voor op je website laten maken door iemand? Dit kan natuurlijk ook. Er zijn veel platforms met freelancers die hun diensten als bijvoorbeeld fotograaf aanbieden. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op www.hoofdkraan.nl of www.freelancer.nl. Vaak kun je hier precies aangeven wat je nodig hebt, dan kunnen freelancers input geven en een bedrag geven voor jouw klus. Hierna kun je dan in overleg gaan met de freelancer om te kijken of er iets moois voor je inzit.

3. Gebruik een stockfoto

Op internet zijn er verschillende manieren om kant en klare afbeeldingen voor op jouw website te vinden. Hiervoor kun je bijvoorbeeld stockfoto’s gebruiken. Er zijn veel websites die gratis stockfoto’s aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens op www.pexels.com. Om afbeeldingen voor jouw website te vinden, moet je goed nadenken wat je precies wilt laten zien. Je kunt namelijk heel gericht zoeken op deze websites. Zowel hobbyfotografen als professionals posten werk op websites als stockfoto’s. Op pexels zijn de foto’s gratis, voor betaalde en soms nog mooiere foto’s kun je op www.shutterstock.com of op stock.adobe.com kijken voor prachtige foto’s.

Afbeeldingen voor je website zoeken op google

Pas op bij het zoeken van afbeeldingen, foto’s waar gebruiksrechten op rusten mag je niet zomaar gebruiken. Op google is een handige functionaliteit ingebouwd voor het zoeken naar afbeeldingen. Je kunt namelijk filteren op gebruiksrechten. Ga naar google afbeeldingen, klik op tools en vervolgens op gebruiksrechten. Hier kun je heel specifiek filteren op de gebruiksrechten die jij nodig hebt. Bepaalde afbeeldingen kun je alleen hergebruiken, andere mag je ook aanpassen. Een erg handige tool als jij op zoek bent naar afbeeldingen zonder gebruiksrechten.

Je gevonden afbeeldingen optimaliseren voor op het web

Afbeeldingen die je vind op het internet of zelf maakt zijn vaak in erg hoge resolutie. Erg mooi, maar niet nodig. Een erg hoge resolutie zorgt namelijk dat de afbeeldingen voor jouw website ook gelijk een groot bestand zijn. Zoals beschreven in dit artikel moet je zorgen dat jouw afbeeldingen zo klein mogelijk zijn. Hierin moet je een middenweg vinden, afbeeldingen moeten namelijk wel mooi blijven.

De mooiste afbeeldingen voor op jouw website

Wil jij ook de mooiste afbeeldingen voor op jouw website en kom je er zelf niet uit? Wij adviseren je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel 015 2002160