Video’s zijn zeer aantrekkelijk. Men houdt zich standaard een paar uur per week bezig met het bekijken van video’s op Youtube en deelt deze filmpjes graag ook op Facebook. Er worden ongeveer zo’n 1000 video’s per minuut gedeeld op Facebook. Hiernaast worden video’s tegenwoordig steeds meer gebruikt als marketingtool. Hierdoor vragen wij nu ons af of er betere resultaten geboekt worden video’s dan met teksten?

De populariteit van Youtube

Youtube neemt ongetwijfeld de tweede plaats voor de grootste online zoekmachine ter wereld. Per maand wordt er ongeveer vier miljard uur naar filmpjes gekeken door mensen, het aantal unieke bezoekers bestaat maandelijks uit 800 miljoen mensen. Aan de hand van deze cijfers blijkt het dat video’s echt populair zijn. Er wordt tegenwoordig ook steeds meer gebruik gemaakt van video’s in de marketingwereld.

Welke is nou beter videomarketing of tekstmarketing?

Hieronder volgt er een opsomming van een aantal feiten die aanduiden dat bezoekers langer op een website met video’s blijven hangen en dat de boodschap of doel van jouw website beter te onthouden valt.

  • 60% van de mensen kiezen eerder voor een video dan teksten lezen.
  • Door gebruik te maken van video’s op jouw site blijven bezoekers gemiddeld 5 minuten en 50 seconden op de site hangen, terwijl bij gebrek van video men gemiddeld slechts 42 seconden op een website blijft.
  • Bovendien vergroot een video de kans op aankopen met 64%.
  • Visuele informatie is veel beter te onthouden. Door naar filmpjes te kijken, onthoudt men ongeveer 50% van de inhoud terwijl dit bij het lezen van teksten maar 22% is.

Product gerelateerde video’s

Als jouw bedrijf een aantal producten of diensten aanbiedt, is het aan te raden om korte video’s te maken waarin er uitgelegd wordt hoe het product gebruikt moet worden en/of wat de voordelen zijn. Dit geldt ook voor bedrijven die afzonderlijk diensten aanbieden, een video waarin uitgelegd wordt wat de inhoud van de diensten is en de voordelen bij jouw bedrijf wordt sterk aangeraden! 

Tips voor het maken van een productvideo

  • De video hoeft niet lang te zijn, houd het zo kort mogelijk. Video’s die langer dan 4 minuten duren worden hoogstwaarschijnlijk niet eens bekeken. Dus neem de juiste tijd om de werking van het product goed in kaart te brengen, maar jouw verhaal hoeft niet heel uitgebreid te zijn.
  • Naast het gebruik maken van humeur zodat je video’s grappig zijn, is het aan te raden dat jouw video’s spannend en opvallend zijn. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers een positieve ervaring en associatie met jouw bedrijf creëren, dit maakt hun sneller over laten gaan tot aankopen op jouw site.
  • De video moet kwaliteit uitstralen! Dus zorg dat de video’s zo professioneel mogelijk overkomen. Amateuristische video’s van slechte kwaliteit geven bezoekers altijd een negatieve indruk van jouw bedrijf.
  • Consistentie is van groot belang. Maak jouw productvideo’s altijd in hetzelfde format. Hierdoor zullen de bezoekers de video’s koppelen aan jouw website wat ongetwijfeld positief is voor de merkwaarde van jouw onderneming. 
  • Zorg dat je in je video je klant oproept tot een actie door gebruik te maken van een “Call-to-action”. De conversie van jouw bedrijf zal zeker verhogen.
  • Plaats je video’s ook in je nieuwsbrieven zodat de leden uw boodschap beter gaan onthouden!

Wil jij ook profiteren van hoge conversie op jouw site?

Voordat je website wat oplevert, is het van groot belang om een website te hebben die gericht is op conversie. Bij Nano Web kan je een winstgevende website laten maken voor een voordelig tarief . U kunt vrijblijvend +3115 200 2160 bellen voor meer informatie. Of vraag een vrijblijvende offerte aan op onze website.