Het updaten van je WordPress website is voornamelijk belangrijk voor de beveiliging van je website. Updates voer je uit voor je plugins, thema en WordPress kern. Een update is simpel gezegd een verbeterde versie van een huidige stukje software. De verbeteringen kunnen op verschillende vlakken zijn. Zo zijn er verbeteringen voor de beveiliging van de software, compatibiliteit of zijn er bugs (fouten) verwijderd. Updates worden vaak op korte termijn uitgebracht en het wordt aangeraden om de updates zo goed mogelijk bij te houden. Hieronder vertellen we waarom

1. Beveiliging

Beveiliging is misschien wel de belangrijkste reden waarom je jouw WordPress-website up-to-date moet houden.

Momenteel zijn 23% van alle websites ter wereld een WordPress website. Hiermee is WordPress het meest gebruikte website platform in de wereld. Vanwege de enorme populariteit is WordPress een populair doelwit voor hackers.

Omdat WordPress open source is, kan iedereen de broncode bestuderen om deze te leren en te verbeteren. Het betekent echter ook dat hackers het ook kunnen bestuderen en manieren kunnen vinden om in te breken op websites.

Het goede deel is dat niet alle hackers slecht zijn. Er zijn veel meer goede hackers dan slechte, wat betekent dat beveiligingsexperts over de hele wereld de code kunnen bestuderen en beveiligingsfouten / oplossingen correct kunnen melden. Elke keer dat een beveiligingslek wordt gemeld, werkt het kernteam van WordPress ijverig om een update uit te brengen die het probleem oplost.

Dit betekent dat als u niet de nieuwste versie van WordPress gebruikt, u software gebruikt met bekende beveiligingsproblemen. Hackers kunnen zoeken naar websites met de oudere versie en u kunt het slachtoffer worden van een geavanceerde aanval.

Niet alleen WordPress zelf, plug-ins kunnen ook worden misbruikt door hackers. U moet ervoor zorgen dat al uw WordPress-plug-ins, thema’s en de kern zelf altijd up-to-date zijn.

2. Snelheid

WordPress-ontwikkelaars proberen altijd dingen sneller te maken. Elke nieuwe release wordt geleverd met verschillende prestatieverbeteringen waardoor WordPress sneller en efficiënter werkt.

WordPress 4.2 verbeterde bijvoorbeeld de JS-prestaties voor navigatiemenu’s en WordPress 4.1 verbeterde complexe zoekopdrachten die hielpen bij de prestaties van sites die deze zoekopdrachten gebruikten.

3. Compatibiliteit

Aangezien snelheid een grote factor is in SEO, moet u uw WordPress zeker up-to-date houden om maximale prestatievoordelen te garanderen.
Vaak coördineren plug-in- en thema-ontwikkelaars hun updates met grote WordPress-releases om ervoor te zorgen dat ze profiteren van nieuw beschikbare functies en verbeteringen.

In sommige gevallen kan een update uw bestaande WordPress-plug-ins echter verbreken als ze niet voldoen aan de best practices en coderingsnormen. Daarom is het cruciaal dat u regelmatig WordPress-back-ups maakt.

Samenvattend is het enige nadeel dat in sommige zeldzame gevallen je site kapot niet meer correct werkt. Het voordeel is echter dat je:

  • Verbeterde WordPress-beveiliging
  • Coole nieuwe WordPress-functies
  • Snellere WordPress-ervaring
  • Een bugvrije WordPress-website
  • Betere compatibiliteit

Jouw WordPress website updaten

Je WordPress website laten updaten of beheren? Bekijk ons onderhoudspakket om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen of vraag gratis en vrijblijvend een offerte op. We nemen je website volledige in beheer en voeren belangrijke updates uit.