Deze term betekent dat de website zich aanpast aan het scherm waarop het word getoond. Dit wil niet zeggen dat er meerdere websites zijn,  maar dat de website zich aanpast aan de grootte van het scherm. Het voordeel van responsive webdesign is dat je dus ook maar aan één versie je aanpassingen en onderhoud hoeft te doen. Dit is een effectieve en snelle manier om je aanpassingen door te voeren.

Waarom is responsive webdesign belangrijk?

Iedereen vind het belangrijk om gevonden te worden op google. Maar google kijkt niet alleen naar de meest bekende SEO kenmerken, als zoekwoorden. Google kijkt ook naar de gebruiksvriendelijkheid van je website. Responsiveness speelt hierbij een belangrijke rol. Je kunt hier controleren of google jouw website gebruiksvriendelijk vind. Er zijn nog meer tools om dit goed te kunnen bekijken. Op deze website kun je website op verschillende apparaten bekijken met een simpele klik op de knop. Om je website op verschillende schermen tegelijk te bekijken, kun je het beste op deze responsive webdesign tool kijken.  Voor meer tips om hoger in google te komen, lees onze 10 tips om hoger in google te komen en het artikel over website snelheid optimalisatie.

Steeds meer mobiele bezoekers

Reponsive webdesign word ook steeds belangrijker omdat het gebruik van mobiele apparaten de laatste jaren is geëxplodeerd. Nog maar een paar jaar geleden, was een smsje sturen of even bellen nog de normale manier van communiceren. Nu zijn er veel mensen die geen laptop of computer meer hebben, alles word op de mobiel gedaan. Dit is ook goed mogelijk, mede door responsive webdesign. Websites zijn afgestemd op mobiele apparaten, waardoor ze snel laden en goed functioneren. Daarom is het belangrijk om de website hier goed op te optimaliseren. Je wilt het gebruiksgemak van je klanten niet alleen goed hebben, maar ook goed geindexeerd kunnen worden door google. Belangrijke parameters van je website zijn de click through rate (CTR), de tijd gespendeerd op je website en je bounce rate (percentage mensen die na één pagina direct weggaan van de website ten opzichte van alle bezoekers). Deze factoren dragen bij aan het gebruiksgemak van de website en worden beter door je website responsive te maken.

Hoe werkt responsive webdesign?

Responsive webdesign is op verschillende manieren te realiseren. Zo kun je ervoor kiezen om alleen de styling aan te passen. De styling van een website kan in de codering worden aangepast, zodat deze voor verschillende schermwijdtes een verschillende weergave heeft. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar in de praktijk is responsive webdesign wat eenvoudiger. Vaak zijn er tijdens het bouwen van paginas verschillende opties om elementen responsive te maken.  Ook is het in sommige gevallen het beste om bepaalde elementen niet te laten zien op een mobiele website. Als een website word geladen op een laptop of desktop, is er namelijk veel meer ruimte en hebben bezoekers meer overzicht. Het is begrijpelijk dat je alles wilt laten zien wat je te bieden hebt, maar dit is niet altijd het beste. Je wilt niet dat je bezoeker direct het overzicht kwijt rijkt. Hou het mobiele design daarom duidelijk, overzichtelijk en simpel.

Wil jij ook profiteren van responsive webdesign?

Al onze websites worden vanzelfsprekend volledig responsive afgeleverd. Er word door ons naar verschillende kenmerken gekeken, zoals beschreven in dit artikel. Heb jij twijfels of jouw website nu responsive genoeg is? Laat het gerust eens door ons nakijken.  Neem even contact met ons op en wij kijken graag even vrijblijvend met u mee. Voor een vrijblijvende prijsopgave, kunt u natuurlijk ook een offerte aanvragen via onze website.